Kristalheldere commercie

Kristalheldere commercie

Kristalheldere commercie

Microscoopfoto's blijken gouden business-opportunity

Wat je hierboven ziet is geen modern abstract schilderij, maar uitgekristalliseerd sinaasappelsap. Uit de collectie van BevShots. Dat zijn microscoopfoto's van uiteenlopende dranken: bier, wijn, likeur en sterke drank, maar ook cola en ijsthee. Uitgekristalliseerd, duizend keer vergroot en gefotografeerd met gepolariseerd licht.

In Nederland geniet microscopiste Loes Modderman enige bekendheid met vergelijkbare kristalfoto's. Je kunt ze bekijken op haar website scienceart.nl 

Maar je moet waarschijnlijk Amerikaan zijn om in te zien dat de prachtige beelden niet alleen kunstzinnige maar ook commerciële waarde hebben. Zoals Michael Davidson, materiaalkundig onderzoeker aan Florida State University. Om zijn microscoopfoto's aan de man te brengen lanceerde hij bijna twintig jaar geleden de website molecularexpressions. En hij ging een succesvol verbond aan met een stropdassenfabrikant. Het leverde de universiteit vele miljoenen dollars op.

En dan is er nu de ondernemende chemicus Lester Hutt. Met zijn bedrijf BevShots brengt Hutt de foto's van Davidson op nog veel grotere schaal aan de man. Behalve als stropdas ook als sarong of zijden sjaal. En natuurlijk als reproductie, voor aan de muur. Je kunt er ook je iPhone of iPad mee verfraaien. Zelfs een heuse app behoort tot de mogelijkheden.

Een selectie van de producten is in Nederland te koop via bevshots-europe.com

Terug naar overzicht