Draagbare chemie

Draagbare chemie

Draagbare chemie

Alledaagse moleculen in prachtige sieraden

Als je van koffie houdt én van chemie dan is dit draagbare cafeïnemolecuul misschien iets voor jou. Het is een halsketting uit de collectie moleculaire sieraden van Raven Hanna. Ze promoveerde in de moleculaire biofysica maar leeft nu van haar sieraden in een klein huisje op Hawaï.

De kiem voor haar carrièreswitch ligt in een verbroken relatie, vertelt ze op Etsy, een grote webshop die haar sieradenboetiek online brengt. Als chemicus was ze geïnteresseerd in de neurotransmitters verantwoordelijk voor haar verdriet. Op een gegeven moment kreeg ze, half slapend, de ingeving die haar leven veranderde: "Starend naar een bladzijde bedacht ik me: zou serotonine geen mooie halsketting opleveren?"

Ze kocht een soldeerbout en een rol zilverdraad en ging in de leer bij een juwelier in San Francisco. Van het één kwam het ander en sinds 2005 timmert ze aan de weg met haar bedrijf Made with Molecules. Draagbare serotonine kreeg gezelschap van cafeïne, theobromine, dopamine, water, ethanol, resveratrol en ga zo maar door. Allemaal moleculen met een verhaal, gelinkt aan het leven van alledag. Interesse? Ga naar de webshop van Made with Molecules.

Terug naar overzicht